https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/modernizaci-papirny-mondi-ve-steti-odsouhlasilo-ministerstvo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Modernizaci papírny Mondi ve Štětí odsouhlasilo ministerstvo

11.10.2016 13:55 | ŠTĚTÍ (ČTK)
Modernizaci papírny Mondi Štětí, která zdvojnásobí objem výroby, schválilo ministerstvo životního prostředí. Úřad vydal souhlasné stanovisko v procesu vyhodnocení vlivu stavby na životní prostředí (EIA). Mluvčí firmy Michala Prošková ČTK řekla, že se tak záměr posouvá do územního řízení. Úpravy také mají snížit zápach a hlučnost papírny. Zápach trápí obyvatele Štětí a okolí, stěžují si na něj zejména v letních vedrech.
 

Modernizace bude podle zveřejněného záměru EcoFlex znamenat zvýšení výroby papíru na více než milion tun za rok, a to díky pořízení nového stroje a zvýšení kapacity na stávajícím zařízení. V současnosti se v Mondi vyrábí zhruba půl milionu tun papíru ročně.

Záměr počítá také se zvýšením výroby bělené i nebělené buničiny, výměnou kotle, pořízením nové vápenné pece a dalšími úpravami. Celou modernizaci musí ještě schválit představenstvo společnosti.

Souhlas ministerstva životního prostředí obsahuje řadu podmínek pro realizaci záměru v době přípravy a stavby i po zahájení provozu v modernizovaném areálu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist