https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/moldova-azi-kysele-deste-a-vysoke-teploty-ohrozuji-kisinevske-kastany
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Moldova Azi: Kyselé deště a vysoké teploty ohrožují kišiněvské kaštany

24.8.2006 02:02 | PRAHA/KIŠINĚV (EcoMonitor)
Mnoho kaštanů po celé moldavské metropoli je nemocných. Jejich koruny velmi brzy žloutnou a na stromech si pochutnává řada můr. Na tuto skutečnost upozornil v pondělí prozatímní starosta města Vasile Ursu. Informuje o tom internetový server Moldova Azi.
 

Ursu uvedl, že roj můr napadajících kaštany v Bělinského ulici obtěžuje i místní obyvatele, mezi které patří i sám dočasný starosta. Požádal proto zástupce ředitele společnosti Green Spaces Management Association Eliferieho Harutu, aby proti dotěrnému hmyzu zakročil.

Podle Haruty mohou za špatný stav kaštanů časté kyselé deště a vysoké teploty ovzduší, které prospívají můrám. "V současné době nevíme, jaká nemoc stromy trápí, ale výsledky laboratorních testů budou známy během několika následujících dnů," dodal.

Neznámá choroba napadla rovněž kaštany na Moskevském bulváru, v Sarmizegetusově ulici a v aleji lemující silnici do vesnice Stauceni. Eliferie Haruta zmínil, že stromy už byly dvakrát léčeny, avšak neúspěšně.

Podle článku z 14. 08. 2006 na serveru Moldova Azi.
reklama

 
Jan Šatoplet

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist