https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/moravskoslezsky-kraj-nabizi-ubytovani-pro-deti-ze-zaplavenych-uzemi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Moravskoslezský kraj nabízí ubytování pro děti ze zaplavených území

16.8.2002 11:34 | OSTRAVA/PRAHA (EkoList)
Severní Morava, jíž se letošní povodně vyhnuly, se snaží pomoci postiženým regionům dalším způsobem. Poté, co již v minulých dnech poskytli obyvatelé severní Moravy jižním Čechám a Praze hasiče a profesionální záchranáře, těžkou techniku i vysoušeče, začíná Krajský úřad v Ostravě shromažďovat nabídky ubytování pro děti ze zaplavených území.
 

"Na lince (069) 5622 127 přijímáme nabídky ubytování dětí bez rodičovského dozoru a nabídky pomoci školám postiženým záplavami," řekla EkoListu mluvčí Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Jolanda Pilařová. Veškeré kontakty a možnosti poputují do Prahy na ministerstvo školství. Kraj podle Pilařové kontaktuje také odbory školství a krizové štáby postižených krajů a některé jimi určené okresy. "Kladný ohlas jsme zaznamenali v Jihočeském kraji a v okrese Jindřichův Hradec. Kraj Plzeňský naopak dal najevo, že už má veškerou poptávku po ubytování dětí uspokojenou," dodala mluvčí.

V současné době je možno v Moravskoslezském kraji ubytovat přibližně 700 dětí. Nabízejí se i rodiny, které chtějí ubytovat jednotlivé děti v soukromí. Ozývají se i obce v Moravskoslezském kraji, jež byly postiženy povodní v roce 1997. Chtějí pomoci obcím, které jim tenkrát nabídly ubytování pro děti jejich občanů (např. Úvalno v okrese Bruntál).

V Ostravě pracuje již několik dní Centrum tísňového volání, kde se shromažďují nabídky humanitární a technické pomoci - telefon: (069) 6143 800 nebo 6143 801, e-mail: hum.pomoc@ctvmo.cz.

Fotografie z povodní, které pořídili naši reportéři, najdete v našich fotogaleriích.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist