https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/moravskoslezsky-kraj-vyzval-vetrnou-energii-morava-k-uprave-projektu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Moravskoslezský kraj vyzval Větrnou energii Morava k úpravě projektu

31.3.2005 12:51 | PRAHA (ČIA)
Výhrady ke stavbě větrného parku v obci Rudná pod Pradědem vyjádřili místní obyvatelé a úřady. Krajský úřad Moravskoslezského kraje tudíž vyzval investora, společnost Větrná energie Morava, k doplnění dokumentace s ohledem na vyslovené připomínky. Vyplývá to ze závěrů zjišťovacího řízení k projektu tohoto větrného parku, které zveřejnil krajský úřad.
 

Větrné elektrárny se mají nacházet na katastrálním území obcí Rudná pod Pradědem a Václavov. Zastupitelstvo Václavova na počátku února rozhodlo, že si výstavbu větrných elektráren na svém katastrálním území nepřeje. Ostravská krajská hygienická stanice upozornila na pravděpodobné překročení hlukových limitů. Úředníci Městského úřadu v Bruntále a Agentury ochrany přírody a krajiny ČR zmínili negativní dopad na krajinný ráz Jeseníků.

Ve zmíněné lokalitě chce brněnská společnost Větrná energie Morava vybudovat 12 větrných elektráren, každá z nich by měla výkon tři MW. Jejich výška dosáhne 105 metrů a průměr rotorů bude 90 metrů. S jejich výstavbou investor počítá již ve druhém pololetí letošního roku. V září 2004 Větrná energie Morava rovněž oznámila záměr výstavby 18 větrných elektráren v lokalitě vzdálené pět kilometrů jižně od Rudné pod Pradědem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist