https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/moravskoslezsky-kraj-zada-zavazne-rozhodnuti-o-d-47
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Moravskoslezský kraj žádá závazné rozhodnutí o D 47

30.3.2003 18:24 | OSTRAVA (ČIA)
S důrazným požadavkem na vládu, aby jednoznačně a závazně rozhodla o výstavbě dálnice D 47, se obrátili zastupitelé Moravskoslezského kraje. Informovala o tom tisková mluvčí Krajského úřadu v Ostravě Katherini Davasová.
 

Podle nich je neustálé odkládání termínu rozhodnutí vlády ČR o způsobu realizace a zahájení výstavby této komunikace v zásadním rozporu s dřívějšími přísliby vytvořit v regionu severní Moravy a Slezska podmínky pro zastavení stále rostoucí nezaměstnanosti a pro podporu rozvoje regionu. Jednou z takových podmínek je chybějící dálnice. "Další prodlužování nejasností kolem výstavby dálnice jen zhoršuje mezinárodní prestiž České republiky a má zejména negativní dopad na mnohé rozvojové aktivity v Moravskoslezském kraji," řekla Davasová.

Moravskoslezští zastupitelé proto teď požádali hejtmana Evžena Tošenovského, aby s jejich názorem seznámil předsedu vlády Vladimíra Špidlu. Vláda v pondělí 31. března projedná, zda dálnici D 47 mezi Lipníkem nad Bečvou, Ostravou a Bohumínem postaví izraelská společnost Housing & Construction za 125 miliard korun do roku 2008.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist