https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mossei-uz-nema-zajem-o-poldi-a-odstoupil-z-vyberoveho-rizeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mossei už nemá zájem o Poldi a odstoupil z výběrového řízení

16.1.2001 17:30 | KLADNO (ČIA)
V pořadí druhý zájemce o část bývalé Poldovky odstoupil z výběrového řízení na odprodej areálu v Kladně-Dříni. Zástupce společnosti Mossei International Holding měl do 12. ledna předložit bankovní garance a 20% zálohu z nabízených 400 milionů Kč a současně měl do 15. ledna doložit svůj podnikatelský záměr. "To se nestalo, v úterý odpoledne do mé kanceláře přišel ředitel společnosti Mossei a předal mi dopis s oznámením, že je nucen z výběrového řízení odstoupit," uvedl správce konkurzní podstaty Tomáš Pelikán.
 

Ve čtvrtek 18. ledna proto vyzve dalšího ze zájemců o areál v Dříni, Třinecké železárny, aby do jednadvaceti dnů doložily bankovní garance a složily 20 % z nabízených 265 milionů Kč. Třinecké železárny měly i v minulých kolech výběrového řízení předkupní právo na kladenské hutě, kde v posledních letech úspěšně působí a zaměstnávají přes 700 pracovníků.

Kupní cena však není jedinou finanční zátěží, která na případného majitele hutí čeká. "Zájemce uhradí rovněž dvou set milionovou daň z převodu nemovitosti, dále bude potřebovat 80 milionů korun na odstranění ekologického znečištění areálu. Dalších 700 milionů korun bude nutných jako provozní kapitál," upozornil už dříve poslanec Jan Klas.

Z původních zájemců o areál v Kladně-Dříni odstoupila v prosinci společnost Kapital. Mimo Třineckých železáren zůstává ve hře ještě firma Annahüte s nabídkou ve výši 61 milionů Kč.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist