https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mostecka-uhelna-registruje-zvyseny-zajem-maloodberatelu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mostecká uhelná registruje zvýšený zájem maloodběratelů

27.12.2001 11:57 | MOST (ČIA)
Odbyt vytěženého hnědého uhlí na úrovni těsně přes 17 milionů tun očekává za letošní rok důlní společnost Mostecká uhelná (MUS) se sídlem v Mostě. Odbyt má podle generálního ředitele MUS Antonína Koláčka zůstat zhruba dvě procenta za původním předpokladem. MUS v letošním roce zaznamenává zvýšenou poptávku maloodběratelů po tříděném hnědém uhlí. Jeho odběr se za 10 měsíců letošního roku zvýšil v meziročním srovnání o 10 tisíc tun. Ředitel Koláček soudí, že mnoho lidí se po zdražení cen zemního plynu a elektřiny vrací k tuhým palivům.
 

Konkurenční důlní společnost Severočeské doly (SD) Chomutov podle svého obchodního ředitele Jana Demjanoviče zatím výraznější odbyt kvalitního tříděného hnědého uhlí z Dolů Bílina nezaznamenala. Mírný nárůst odběru tříděného uhlí přičítají SD spíše doplňování zimních zásob tradičních maloodběratelů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist