https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mpo-chce-omezit-uvolnit-omezeni-vyvozu-ziveho-skotu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MPO chce omezit uvolnit omezení vývozu živého skotu

12.10.2001 13:53 | PRAHA (ČIA)
Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) předloží vládě návrh, kterým chce uvolnit množstevní omezení na vývoz živého skotu o hmotnosti do 300 kilogramů. Materiál přitom předpokládá zvýšení celkové hmotnosti vyvážených zvířat z 3500 na 8000 tun. Jedná se přitom o licencovaný exportní artikl. Důvodovou zprávu k předkládanému materiálu dnes MPO zveřejnilo na svým internetových stránkách.
 

O tom, zda bude provedena revize nařízení vlády, které vyjmenovává výrobky, jejichž vývoz a dovoz jsou podmíněny držením licence, rozhodne kabinet na svém nejbližším zasedání v pondělí 15. října. "Navrhované navýšení předpokládá zlepšení situace na trhu hovězího masa v České republice, a to i v souvislosti s výskytem nemoci BSE," uvádí se v dokumentu.

Ministerstvo průmyslu a obchodu připravilo návrh uvolňující objem vývoz živého skotu na základě žádosti a z podkladů ministerstva zemědělství.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist