https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mpo-navrhuje-pro-privatizaci-energetiky-primy-vyber-poradce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MPO navrhuje pro privatizaci energetiky přímý výběr poradce

16.7.2001 17:28 | PRAHA (ČIA)
Ve snaze minimalizovat rizika zpomalení procesu privatizace elektroenergetiky a plynárenství navrhuje ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) využít zákona o zadávání veřejných zakázek a vybrat a určit privatizačního poradce přímo bez veřejné zakázky. Zákon o zadávání veřejných zakázek dává vládě možnost takto rozhodnout. Informoval o tom dnes tiskový odbor MPO.
 

Hlavním důvodem je potřeba realizovat privatizaci akciových podílů bez dalšího zpoždění a průtahů, které jsou proti záměrům ČR a ke škodě celého procesu. Tento proces je zapotřebí realizovat v době, kdy se vytvářejí základy celoevropského energetického trhu, uvádí se ve zprávě MPO.

MPO tento návrh předkládá poté, co se ke zrušení veřejné zakázky na investiční poradce pro privatizaci energetiky rozhodl Fond národního majetku (FNM). Stalo se tak 11. července tohoto roku na základě rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS)

Poradcem pro privatizaci plynárenského sektoru bylo vybráno konsorcium společností Solomon Brothers International a Citibank. Pro privatizaci elektroenergetiky byla vybrána společnost Deloitte&Touche. Podle dřívějších vyjádření mluvčí Fondu národního majetku Lucie Králové nejsou tyto společnosti ještě úplně mimo hru.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist