https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mpo-schvalilo-ekologicke-projekty-pro-mostecko
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MPO schválilo ekologické projekty pro Mostecko

12.8.2002 11:30 | PRAHA (ČIA)
Celkem devět projektů schválila k realizaci Meziresortní komise k odstraňování ekologických škod v severozápadních Čechách, nyní budou předány Fondu národního majetku. Projekty by měly přispět ke zmírnění či odstranění důsledků činnosti státních podniků v tomto regionu. Ty zde dlouhodobě poškozovaly krajinu těžbou hnědého uhlí.
 

"Konkrétní částka na tyto projekty není ještě vyčíslena. V těchto případech se postupuje ad hoc. Lidé ve vybraných lokalitách se k tomu ještě vyjádří a my vložíme peníze podle našich možností," řekl dnes na dotaz ČIA Jan Brandejs z tiskového oddělení ministerstva průmyslu a obchodu (MPO).

Projekty, jež nyní komise schválila, se týkají lokalit Ležáky, Medard, Chabařovice, Prunéřov, Podkrušnohorské výsypky, Velebludické výsypky a výsypky dolu Vrbenský. Meziresortní komisi bylo celkem předloženo 20 projektů. Po devíti schválených se zbylými 11 bude zabývat na svém podzimním jednání.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist