https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mpo-vydalo-loni-na-program-utlumu-tezby-uhli-258-miliard-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MPO vydalo loni na program útlumu těžby uhlí 2,58 miliard korun

27.3.2002 17:59 | PRAHA (ČIA)
Na program útlumu těžby uhlí vydalo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) v loňském roce 2,58 miliardy korun. Oproti schválenému rozpočtu na rok 2001 byla částka během roku snížena o 20 milionů korun. Vyplývá to ze zprávy o loňském hospodaření MPO, kterou ČIA poskytla tisková mluvčí rezortu Anna Stárková.
 

Z celkové částky na útlum těžby uhlí směřovaly zdaleka největší dotace do severomoravského podniku OKD Ostrava, přesně 1,23 miliardy korun. Celková částka na útlum hornictví dosáhla loni 4,25 miliardy oproti v rozpočtu plánovaným 4,3 miliardy korun. Z této úspory bylo 45 milionů korun převedeno do oblasti útlumu ocelářských podniků, zejména na související sociální a zdravotní náklady.

Na krizi v oblasti útlumu těžby hnědého uhlí upozornil tento týden v médiích generální ředitel Mostecké uhelné společnosti Antonín Koláček. Podle něj lze očekávat rychlý útlum těžby až o 19 milionů tun. "Jediným řešením je urychlená integrace MUS, Sokolovské uhelné a Severočeských dolů," tvrdí Koláček. V loňském roce bylo v České republice vytěženo více než 50,4 milionu tun hnědého uhlí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist