https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mus-a-dul-kohinoor-ziskaji-penize-na-revitalizaci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MUS a Důl Kohinoor získají peníze na revitalizaci

5.9.2002 17:04 | MOST (ČIA)
Vládní dotaci ve výši 653,5 milionu korun se podařilo získat Mostecké uhelné společnosti (MUS) se sídlem v Mostě a její dceřiné společnosti Dolu Kohinoor na realizaci revitalizačních projektů. Mluvčí MUS Liběna Novotná dnes ČIA informovala, že obě společnosti uspěly v konkurenci dalších projektů, jejichž předkladatelé usilovali o peníze z vládou přislíbených 15 miliard korun na revitalizaci severozápadních Čech a likvidaci starých důlních zátěží.
 

Největší podíl získaných finančních prostředků bude využit na budování jezera Most na místě bývalého uhelného lomu Ležáky. Na deset let rozložená realizace projektu budoucího jezera si v několika etapách vyžádá celkem 1,3 miliardy korun. Podle projektu Dolu Kohinoor bude 421 milionů korun určeno na utěsnění dna budoucího jezera a na úpravu břehových linií dalších 21 milionů korun. Na monitoring vody v průběhu zatápění dolu se počítá s částkou 5,5 milionu korun.

MUS podle Novotné rozjíždí realizaci projektu dobudování výsypky Vrbenský, kde se v roce 2003 začne v sousedství mosteckého autodromu stavět výukový polygon pro amatérské i profesionální řidiče. Na tuto investiční akci získala MUS 200 milionů korun. Za další čtyři miliony korun budou pokračovat práce na dokončení povrchových úprav výsypky ve Velebudicích v areálu hipodromu v Mostě. Peníze jsou určeny na dobudování zázemí pro účastníky dostihů a rozhodčí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist