https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/myslivci-a-radnice-chteji-prosadit-zrizeni-obory-ve-volne-prirode
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Myslivci a radnice chtějí prosadit zřízení obory ve volné přírodě

26.1.2002 11:46 | TŘEBÍVLICE (ČIA)
Oboru s daňky, jeleny nebo muflony chce v lokalitě Šepetelského vrchu u Třebívlic na Litoměřicku zřídit zdejší myslivecké sdružení ve spolupráci s třebívlickou radnicí. Starosta Třebívlic Josef Seifert ČIA řekl, nová obora by měla mít charakter zooparku ve volné přírodě a má vést podél cyklotrasy z Mostu do Doks.
 

Obora by se měla rozkládat na ploše o velikosti 70 hektarů s možností vjezdu cyklistů v některých partiích. Turisté, případně děti v rámci školní výuky a zájmové činnosti, by mohli volně pobíhající zvěř sledovat ze speciální vyhlídky.

Radnice v Třebívlicích chce v nejbližší době oficiálně požádat Okresní úřad v Litoměřicích a další instituce o povolení vybudování obory ve volné přírodě. Část uvažované obory totiž patří do Chráněné krajinné oblasti České Středohoří. Její správa se tak musí k uvedenému záměru vyjádřit.

Obec Třebívlice získala v roce 2001 titul severočeská Vesnice roku. V celostátním kole soutěže obsadila celkové třetí místo.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist