https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/myslivci-podle-duhy-mystifikuji-poslance
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Myslivci podle Duhy mystifikují poslance

30.3.2001 15:21 | PRAHA (EkoList)
Poslance a veřejnost prý úmyslně mystifikují zástupci Českomoravské myslivecké jednoty (ČMMJ) před tím, než se bude příští týden Poslanecká sněmovna zabývat dvěma návrhy nového mysliveckého zákona. Domnívá se tak Hnutí Duha, které k tomuto názoru došlo analýzou denního tisku v posledních dvou měsících. "ČMMJ mystifikuje poslance i veřejnost v kampani za prosazení svého návrhu," říká mluvčí Duhy Karolína Šůlová.
 

Hnutí Duha dnes ve své tiskové zprávě novinářům jako argument předložilo zhruba desítku výroků, které během února a března ve sdělovacích prostředcích publikovali představitelé ČMMJ. Zároveň s těmito výroky Duha zveřejnila argumenty, které je mají vyvracet.

Hnutí Duha za mystifikaci označilo například prohlášení ČMMJ, zveřejněné na serveru Protext 8. března: "Protože však veverka působí na semenech jehličnatých stromů značné škody, lesní podniky žádají orgány ochrany přírody o povolení jejího odlovu. Aby však bylo možné přemnožené a škodící veverky odlovit, musí to zákon umožnit." Podle Hnutí Duha je zařazení veverky obecné na seznam zvěře v návrh mysliveckého zákona nesmyslné, protože veverka je v ČR ohroženým druhem. "Její počty v přírodě dlouhodobě klesají. Tvrzení o značných škodách je proto přinejmenším nadsazené," namítá vedoucí Lesního programu Hnutí Duha Jaromír Bláha.

Poslanecká sněmovna by se měla příští týden začít zabývat dvěma návrhy mysliveckého zákona. První předložila skupina poslanců ČSSD, KSČM, KDU-ČSL a ODS a k jeho autorství se hlásí právě ČMMJ. Druhý pak předložil o dva týdny později poslanec KDU-ČSL Libor Ambrozek spolu se svou stranickou kolegyní Vlastou Parkanovou a poslanci ODS Miloslavem Kučerou ml. a Stanislavem Němcem.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist