https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mytia-ministerstvo-dopravy-diskriminovalo-pri-hodnoceni-nabidek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MYTIA: Ministerstvo dopravy diskriminovalo při hodnocení nabídek

7.12.2005 17:44 | PRAHA (ČIA)
Ministerstvo dopravy (MD) se podle analýzy vypracované právníky konsorcia MYTIA dopustilo diskriminace při hodnocení nabídek na dodavatele elektronického mýtného. "Přístup ministerstva nemá žádnou oporu ani v zadávacích podmínkách, ani v zákoně," prohlásil Sepp Leimgruber, generální ředitel společnosti Damovo Česká republika, jednoho ze členů sdružení MYTIA.
 

Podle mediálního zástupce MYTIA Jiřího Šebka bylo konsorcium z tendru diskvalifikováno na základě nedoložení počtu zaměstnanců z jiných kooperujících společností. Podle MYTIA však zadávací dokumentace pro výběrové řízení takový požadavek neobsahuje. "Dále ministerstvo konsorciu vytýká, že nabídka neobsahovala čestné prohlášení o počtu zaměstnanců. Toto prohlášení však bylo k nabídce přiloženo v řádném termínu a jeho převzetí ministerstvem je zaprotokolováno," dodal Šebek.

Minulý týden zamítlo MD námitky sdružení MYTIA proti vyřazení jeho nabídky z výběrového řízení na dodavatele elektronického mýtného. Již dříve doručilo sdružení také podnět antimonopolnímu úřadu k přezkoumání úkonů zadavatele a k vydání předběžného opatření, které by znemožnilo MD uzavření smlouvy s vítěznou firmou Kapsch.

Oficiální námitky proti vyřazení své nabídky z výběrového řízení na dodavatele elektronického mýtného zaslala MD také italská společnost Autostrade. Mezi neúspěšnými uchazeči bylo ještě konsorcium firem A-Way, AŽD Praha, Efkon, EGIS Projects a Raiffeisen Informatik Consulting. To se zatím nerozhodlo, zda námitku také podá.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist