https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mze-startuje-diskusi-o-vodohospodarske-politice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MZe startuje diskusi o vodohospodářské politice

3.2.2004 10:41 | PRAHA (ČIA)
V období od 2. února do 2. dubna letošního roku má veřejnost možnost podávat návrhy a připomínky k vodohospodářské koncepci Ministerstva zemědělství ČR (MZe) po vstupu ČR do Evropské unie. Informoval o tom dnes tiskový mluvčí MZe Martin Severa.
 

Podle mluvčího jde zejména o posouzení vlivů koncepce na životní prostředí. Dokument vzniklý na základě připomínek a koncepci samotnou předá MZe Ministerstvu životního prostředí, které na jejich základě vydá stanovisko, bez něhož nemůže Vláda ČR předloženou koncepci projednat.

Návrh koncepce MZe podle Severy pokračuje v nezbytném nasměrování vodního hospodářství k naplnění transponovaných relevantních předpisů EU a to především Směrnice Rady 91/271/EHS o čištění městských odpadních vod a Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2000/60/ES, ustavující rámec pro činnost Společenství v oblasti vodní politiky a k zajištění nezbytné prevence před povodněmi.

Na základě navržené koncepce bude podle mluvčího možné zajišťovat jednotlivé kroky vedoucí k tvorbě nezbytných finančních zdrojů pro realizaci navržených opatření. "Půjde vždy o seskupování zdrojů příslušných fondů EU, mimorozpočtových zdrojů v působnosti státu, státního rozpočtu k doplnění vlastních zdrojů obcí a vodohospodářských institucí a investorů," konstatoval Severa.


reklama

 
Petr Havel

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist