https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mze-vyhlasilo-dalsi-program-rozvoje-venkova
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MZe vyhlásilo další program rozvoje venkova

5.3.2004 14:06 | PRAHA (ČIA)
Program Leader ČR dnes vyhlásilo ministerstvo zemědělství (MZe). Program je určen mikroregionům s 10 000 až 100 000 obyvateli s hustotou do 120 obyvatel na kilometr čtvereční. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí ministerstva Martin Severa.
 

"Program je zaměřen na realizaci akcí spadajících do třech dotačních titulů: Zlepšení kvality života ve venkovských oblastech, Posílení místního ekonomického prostředí a zhodnocení místní produkce a Zhodnocení přírodních a kulturních zdrojů," konstatoval. Mikroregion musí mít podle jeho slov ustanovenou takzvanou místní akční skupinu s právní subjektivitou, na niž bude delegována pravomoc provádět výběr projektů z daného mikroregionu.

"Očekává se, že bude podpořeno asi 40 projektů v 10 mikroregionech. Projekty musí být alespoň z poloviny realizovány a proplaceny v roce 2004, z vlastních zdrojů pak mohou být dokončovány v roce 2005," zdůraznil Severa.

Žadateli mohou být podnikatelské subjekty, na něž se vztahuje limit dotace 50 procent z celkových přijatelných nákladů, nebo obce, svazky obcí a neziskové organizace s působností v daném mikroregionu, na něž se vztahuje limit dotace 80 procent z celkových přijatelných nákladů. Podnikatelské subjekty musí vykonávat jako hlavní nebo vedlejší činnost zaregistrovanou činnost zemědělskou nebo lesnickou a musí mít sídlo i místo podnikání v daném mikroregionu. Zvýhodněny budou projekty umístěné v obcích do 2000 obyvatel. Žádosti se záměry mohou místní akční skupiny podávat na MZe od 29. března do 5. dubna.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist