https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mzp-da-5-milionu-korun-na-projekty-k-ochrane-prirody-a-krajiny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MŽP dá 5 milionů korun na projekty k ochraně přírody a krajiny

11.10.2018 14:51 | PRAHA (ČTK)
Ministerstvo životního prostředí včera spustilo dotační výzvu na pět milionů korun na podporu koordinačních projektů v ochraně přírody a krajiny. Peníze jsou vyčleněny z Programu na podporu projektů nestátních neziskových organizací. Úřad to uvedl na svém webu. Zájemci mohou o peníze žádat do 9. listopadu.
 

O dotace mohou žádat nevládní organizace na koordinaci menších projektů podporujících ochranu rozmanitosti živých organismů. Na tyto projekty se zaměřením na mapování a monitorování druhů a biotopů či na drobné zásahy směřující k ochraně ohrožených druhů a péči o krajinu budou poskytnuty tři miliony korun, uvedlo ministerstvo.

Další dva miliony korun poskytne ministerstvo zejména na rozvoj regionálních pozemkových spolků zaměřených na ochranu a rozvoj přírody i krajiny.

Loni za pět milionů korun z Programu na podporu projektů nestátních neziskových organizací uskutečnilo 209 dílčích projektů. "Ministerstvo podpořilo třeba mapování výskytu zvláště chráněných druhů, mapování starých krajových odrůd ovocných stromů, aktivity na podporu hnízdních příležitostí dravců a zpěvných ptáků, botanické průzkumy, mykologické průzkumy, odborné semináře a terénní exkurze pro veřejnost, kterých se zúčastnilo více než 4000 lidí," píše se na webu. Zároveň se uskutečnilo 32 projektů k zajištění praktické péče o pozemky cenné z hlediska ochrany přírody a krajiny.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist