https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mzp-nemuze-financovat-sanaci-severoceskych-povrchovych-dolu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MŽP nemůže financovat sanaci severočeských povrchových dolů

24.10.2001 09:21 | TEPLICE (ČIA)
Na sanaci lomu Valerie v katastrálním území obce Chotějovice na Teplicku neposkytne ministerstvo životního prostředí (MŽP) původně plánovaných 20 milionů korun. ČIA to řekl severočeský poslanec Vlastimil Aubrecht (ČSSD).
 

Podle jeho slov MŽP oznámilo, že na základě právní expertizy a podle nejnovějšího vyjádření Českého báňského úřadu se Kužvartova úřadu povinnost podporovat sanaci bývalých povrchových dolů netýká. Peníze prý mohou jít pouze na staré důlní zátěže.

Aubrecht soudí, že za takové situace se v severozápadních Čechách nepodaří sanovat velké plochy bývalých hnědouhelných dolů, o které by jinak měli zájem zahraniční investoři. Ti se podle Aubrechta v regionu nejvíce zajímají o volné plochy o velikosti zhruba 250 hektarů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist