https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mzp-povolilo-investici-do-odsireni-benzinu-v-ceske-rafinerske
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MŽP povolilo investici do odsíření benzinu v České rafinérské

12.12.2005 11:16 | PRAHA (ČIA)
Ministerstvo životního prostředí (MŽP) schválilo investici společnosti Česká rafinérská do takzvané jednotky selektivní hydrogenace v ropné rafinerii v Kralupech. Díky investici bude kralupská rafinerie moci vyrábět benzin s obsahem síry do 10 ppm a splní tak ekologický limit Evropské unie. Informoval o tom Český ekologický ústav.
 

MŽP si stanovilo 17 podmínek, které musí investor dodržet při přípravě, realizaci a provozu nového zařízení. Nesmí se například zvýšit hlukové zatížení v nedaleké obci Veltrusy ani emise oxidu siřičitého.

Jednotka selektivní hydrogenace bude začleněna do stávajícího komplexu FCC v kralupské rafinerii. Ročně bude produkovat 337,6 tisíce tun střední benzínové frakce s obsahem síry 15 ppm, benzin vzniklý mícháním jednotlivých složek pak bude mít obsah síry do 10 ppm. Tento limit musí ropné rafinerie v zemích Evropské unie splnit do konce roku 2008.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist