https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mzp-schvalilo-plan-setuzy-na-rozsireni-vyroby-mero-v-olomouci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MŽP schválilo plán Setuzy na rozšíření výroby MEŘO v Olomouci

21.2.2006 10:45 | PRAHA (ČIA)
Ministerstvo životního prostředí (MŽP) schválilo záměr rozšíření výroby metylesteru řepkového oleje (MEŘO) v olomouckém závodě společnosti Setuza ze současných 36 tisíc tun ročně na 50,5 tisíce tun. Ministerstvo si stanovilo šest podmínek, které musí investor při realizaci investice dodržet. Týkají se vesměs limitů emise škodlivin. Oznámilo to MŽP na serveru České informační agentury životního prostředí.
 

Setuza počítá s výstavbou výrobní haly, skladu a stáčecích prostor. Navýšením kapacity výroby nedojde k nárůstu počtu pracovních míst v závodě. MEŘO se používá jako přísada do motorové nafty, jejich směs (takzvaná bionafta) ve srovnání s naftou méně škodí životnímu prostředí. Setuza má také v plánu ztrojnásobit na 30 tisíc tun ročně výrobu MEŘO v jihočeských Mydlovarech a chystá výstavbu nového závodu v Ústí nad Labem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist