https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mzp-souhlasi-s-rozsirenim-zalozni-teplarny-v-praze-krci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

MŽP souhlasí s rozšířením záložní teplárny v Praze-Krči

4.7.2005 12:00 | PRAHA (ČIA)
Souhlasné stanovisko k projektu rozšíření záložní teplárny Pražské teplárenské v Praze-Krči vydalo ministerstvo životního prostředí (MŽP). Ministerstvo si zároveň určilo 34 podmínek, které regulují výstavbu a provoz záložního zdroje. Vyplývá to z oznámení České informační agentury životního prostředí.
 

MŽP mimo jiné požaduje, aby byla teplárna v Krči vybavena protihlukovými stěnami. Hluk během výstavby nemá přesáhnout 50 dB ve dne a 40 dB v noci. Pražská teplárenská by dále měla využívat přednostně nové kotle teplárny v Krči namísto těch původních.

Výtopna Krč slouží jako záložní a špičkový zdroj pro horkovodní soustavu Mělník-Praha. Pražská teplárenská (PT) požádala v květnu 2003 MŽP o schválení projektu rozšíření Výtopny Krč ze stávajících 52,3 MW na 111 MW. PT plánuje v teplárně instalovat tři další kotle na zemní plyn, dva o výkonu 17,44 MW a jeden o výkonu 23,8 MW, které chce vzít ze zrušených lokálních výtopen v Praze.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist