https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-boruvkove-hore-vyroste-rozhledna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Borůvkové hoře vyroste rozhledna

13.7.2002 15:58 | JAVORNÍK (ČIA)
Novou rozhlednu s chatou chtějí postavit na Borůvkové hoře radní v Javorníku na Jesenicku. Prostředky přitom hodlají získat z fondu Evropské unie Sapard. Celkové náklady na stavbu se odhadují na osm až deset milionů korun. "V prvním kole jsme sice neuspěli, ale budeme žádat i v kole druhém," řekl ČIA javornický starosta Petr Polášek.
 

Na turisticky atraktivním místě stávalo už několik rozhleden, všechny ale chátraly a nakonec podlehly zubu času. Nová rozhledna má být vysoká 23 metrů, se stavbou chtějí javorničtí začít ještě letos. Prvním krokem pro zahájení akce bude úvěr v bankovním ústavu, dotace z fondu Sapard totiž obdrží město v případě úspěchu až po dokončení stavby a její kolaudaci.

Zastupitelé už záměr předběžně schválili, konečný krok ale hodlají udělat teprve poté, co budou mít závazný příslib, že finanční prostředky skutečně získají. "Příslib je také zárukou pro banku," tvrdí starosta. Pokud město v tendru neuspěje, zvažují radní také možnost, že výstavbu ze svých zdrojů uhradí dodavatel a radnice mu za rozhlednu zaplatí dodatečně.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist