https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-cernosinsku-zivel-zpusobil-skody-za-75-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Černošínsku živel způsobil škody za 75 milionů

5.6.2001 20:52 | TACHOV (ČIA)
Škody větší než 75 milionů korun napáchal v pondělí 4. května přívalový déšť s krupobitím v katastru obce Černošín na Tachovsku. Suma je součtem škod na obecním majetku a na majetku firem a institucí. "Postižení zatím ale zjistili rozsah škod a zabezpečili jejich likvidaci. Obtížnější fáze hledání finančích prostředků a provádění potřebných oprav všechny ještě čeká," uvedl vedoucí referátu životního prostředí Okresního úřadu v Tachově Pavel Šrámek.
 

Podle schválené společné dohody nyní odborná firma vypracuje harmonogram dalšího postupu a zabezpečí jednání o potřebných úvěrech včetně pomoci ministerstev. Pomoc již přislíbily okolní obce a města Stříbro, Planá, Tachov a Bor. Dotaci ve výši čtvrt milionu korun schválili také plzeňští krajští zastupitelé .

"Omezený rozpočet s podobnými výdaji sice nepočítal, ale zastupitelé částku odsouhlasili. Krajský úřad navíc usiluje o zprostředkování pomoci ministerstva pro místní rozvoj," informovala ČIA tisková mluvčí plzeňského krajského úřadu Alena Šatrová. Tachovský okresní úřad předpokládá, že se k pomoci přihlásí kromě ministerstva pro místní rozvoj také ministerstva dopravy, zemědělství, financí a životního prostředí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist