https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-ceste-obrim-dolem-na-snezku-se-zbortila-lavka-pruchod-omezen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na cestě Obřím dolem na Sněžku se zbortila lávka, průchod omezen

13.4.2017 13:30 | PEC P.S. (ČTK)
Dřevěný mostek u Trkače v Rudné rokli na jihozápadním svahu Sněžky nevydržel nápor sněhu a jeden z jeho nosníků se prolomil.
Dřevěný mostek u Trkače v Rudné rokli na jihozápadním svahu Sněžky nevydržel nápor sněhu a jeden z jeho nosníků se prolomil.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | KRNAP
Na frekventované výstupové turistické cestě z Pece pod Sněžkou Obřím dolem na Sněžku se zbortil dřevěný mostek. Nevydržel nápor sněhu a jeden z jeho nosníků se prolomil. Průchod přes lávku je možný pouze s velkou opatrností. ČTK o tom dnes informoval mluvčí správy Krkonošského národního parku Radek Drahný.
 

Dřevěný mostek je v Rudné rokli na jihozápadním svahu Sněžky a vede přes Rudný potok. Leží v těsné blízkosti bývalé vodárny, která v minulosti dopravovala vodu na Sněžku. Opravu mostku chystá správa parku na příští týdny, protože přístupová cesta k němu je zatím pod sněhem. Chce jej opravit do startu letní turistické sezony.

Na hřebenech Krkonoš nyní leží kolem 30 centimetrů sněhu, a to zejména na severně orientovaných svazích. Na jižních svazích je nesouvislá pokrývka. V lavinových katastrech platí nejnižší první stupeň z pětibodové škály.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist