https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-dalkovych-spojich-cd-zacnou-jezdit-nekuracke-vozy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na dálkových spojích ČD začnou jezdit nekuřácké vozy

2.3.2003 15:39 | PRAHA (ČIA)
Od začátku března tohoto roku budou České dráhy (ČD) nasazovat na dálkové vlaky také vagony s výhradně nekuřáckými oddíly. Díky tomu se zvýší pohodlí cestujících, kteří byli v některých případech obtěžováni nepříjemným dýmem z prostor vyhrazených kuřákům. ČIA to řekl Pavel Tesař z tiskového oddělení ČD.
 

Podle jeho slov se uvedené opatření týká všech neklimatizovaných velkoprostorových vozů 1. a 2. třídy a také kombinovaných vozů 1. a 2. třídy pro mezinárodní provoz. Ty jsou nasazovány například na vlaky kategorií InterCity (do Německa) nebo Expres (vnitrostátní i ve směru na Slovensko).

Na základě požadavků se objeví také ve spojích SuperCity 502/503 Manažer. "V každém z vlaků vyšší kvality však bude i nadále řazen minimálně jeden vůz s oddíly pro kuřáky," dodal Tesař.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist