https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-decinsku-letos-vznikne-vodni-nadrz-ma-slouzit-k-zadrzovani-vody-v-krajine
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Děčínsku letos vznikne vodní nádrž, má sloužit k zadržování vody v krajině

26.4.2021 11:40 | DĚČÍN (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | tdlucas5000 / Flickr.com
Ve Starých Křečanech na Děčínsku letos vznikne vodní nádrž, která bude sloužit k zadržování vody v krajině. Rezervoár bude zabírat rozlohu jednoho hektaru, bude mít objem 26 000 kubických metrů. Hloubka vody u hráze bude čtyři metry, uvedlo na svém webu město Šluknov, v jehož katastrálním území se Staré Křečany nachází.
 

Investiční akce společnosti Lesy ČR vyjde asi na deset milionů korun bez daně. Předmětem zakázky, kterou zhotoví společnost Zempra DC, je vybudování hráze, odtěžení retenčního prostoru, vybudování vypouštěcího zařízení a bezpečnostního přelivu. Na nádrži se začalo pracovat v roce 2019.

Nádrž bude uprostřed lesa nedaleko bývalých lázní Karlovo údolí a penzionu Čítkův mlýn. Prostorem, kde se bude vodní dílo nacházet, proudí lesní potok.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist