https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-den-bez-aut-je-zatim-pripraveno-vice-nez-80-akci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Den bez aut je zatím připraveno více než 80 akcí

11.9.2001 15:33 | PRAHA (ČIA)
Na pátek 21. září, na který ekologická organizace Děti Země letos vyhlásila Den bez aut, je zatím připraveno více než 80 akcí pro veřejnost ve 22 městech České republiky. K výzvě "Nechte auto doma" se k dnešnímu dni přihlásilo již 179 jednotlivců, což je již více než v loňském roce. Tento den tak automobilem nepojede například sedm členů českého parlamentu a více než 30 zastupitelů krajů, měst a obcí. ČIA to potvrdila tisková mluvčí Dětí Země Ilona Půlkrábková.
 

Nejčastějšími akcemi připravenými ke Dni bez aut jsou podle Půlkrábkové nejrůznější cyklistické jízdy, pěší pochody či výstavy o dopravě. "Dále jsou pro veřejnost připraveny výtvarné soutěže, veřejné diskuse, besedy a semináře. Již tradičně bude v některých městech jízdné MHD na Den bez aut zdarma. Prozatím víme o čtyřech městech, která veřejnou dopravu zdarma zajistí. Jedná se o Hodonín, Jablonec nad Nisou, Kroměříž a Prostějov," doplnil aktivista Dětí Země Petr Hrdina.

V roce 2000 se českého Dne bez aut zúčastnilo 109 organizací dvěma sty akcemi ve 45 městech celé republiky. Jízdné v prostředcích MHD bylo zdarma v devíti městech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist