https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-druhem-bloku-jete-planuji-spusteni-cirkulacniho-cerpadla
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na druhém bloku JETE plánují spuštění cirkulačního čerpadla

24.7.2002 11:58 | PRAHA (ČIA)
Testy v rámci odstávky bloku v těchto dnech úspěšně pokračují na druhém bloku Jaderné elektrárny Temelín (JETE). Po tlakové zkoušce za studena tlakem 3,43 MPa připravují technici spuštění hlavního cirkulačního čerpadla. Jeho chodem bude zvýšena teplota vody v primárním okruhu na 120 stupňů Celsia, při níž technici provedou horkou tlakovou zkoušku primárního okruhu. Zároveň s těmito testy probíhají montážní práce na turbogenerátoru. ČIA o tom dnes informoval tiskový mluvčí JE Temelín Milan Nebesář.
 

Druhý blok zůstává již čtvrtý týden v režimu 6, studený stav. Opětovné spuštění reaktoru je naplánováno na polovinu srpna. První blok JETE úspěšně pracuje ve zkušebním provozu při plném výkonu reaktoru a turbogenerátoru na 1005 MW.

JE Temelín bude po kompletním spuštění s instalovaným elektrickým výkonem 1962 MW největší elektrárnou v České republice. Po uvedení do provozu bude vyrábět elektrickou energii ve dvou výrobních blocích s tlakovodními reaktory typu VVER 1000. Elektrárna je majetkem elektroenergetické společnosti ČEZ, v níž drží přes 67 procent akcií Fond národního majetku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist