https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-dum-ekologicke-aktivistky-vcera-odpoledne-kdosi-zautocil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na dům ekologické aktivistky včera odpoledne kdosi zaútočil

21.6.2000 10:45 | PRAHA (EkoList)
V úterý 20. června krátce po patnácté hodině rozbil okno v domě ekologické aktivistky Lenky Matouškové v Praze 5 zásah několika kovových kuliček z kuličkových ložisek. Lenka Matoušková, která se angažuje v protestech místních občanů proti výstavbě nového areálu luxusních bytů "Bydlení Cibulka" dává včerejší událost do souvislosti s touto svojí aktivitou. "Nemohu samozřejmě říct na sto procent, že tu ta souvislost je, ale podle směru zásahu a podle polohy okna soudím, že pachatel se musel nacházet přímo na staveništi Bydlení Cibulka," řekla dnes Matoušková EkoListu.
 

Lenka Matoušková včera po přivolání policie podala trestní oznámení na neznámého pachatele. "Investor stavby, firma Metrostav-Intertrade, musí po nedávném soudním rozhodnutí zastavit výstavbu. To by mohl být motiv," soudí Lenka Matoušková. Její dům se nachází přímo naproti staveništi Bydlení Cibulka. Zástupce místního oddělení Policie ČR nám ještě dnes před jedenáctou hodinou nebyl schopen říci, co se včera v ulici Naskové, kde ing. Matoušková bydlí, stalo. "Já o těch včerejších událostech, ke kterým došlo, nemám zatím dostatek informací," řekl EkoListu v telefonickém rozhovoru jeden z policistů.

Proti stavbě Bydlení Cibulka začali protestovat místní občané již před několika měsíci. Stavba totiž zasahuje do chráněného území Přírodního parku Košíře-Motol, což je, podle Občanského sdružení Cibulka, jehož je Matoušková předsedkyní, ničením "zelených plic Prahy". Spor o Cibulku vyvrcholil 6. června, kdy Městský soud v Praze zrušil stavební povolení, které Metrostavu-Intertrade vydal Magistrát hlavního města Prahy. Kromě toho Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) již byla nucena investorovi udělit pokutu za neoprávněné vykácení dvou stovek stromů v areálu staveniště.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist