https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-houbove-hody-si-jeste-musime-par-dni-pockat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na houbové hody si ještě musíme pár dní počkat

20.7.2001 18:46 | PRAHA (ČIA)
Přestože uplynulý týden poměrně dost pršelo a lidé se proto domnívají, že by mělo být v lesích hodně hub, mykologové očekávají výraznější růst hub až za týden či za 10 dní. Jak totiž dnes uvedl v rozhovoru pro ČIA jednatel České mykologické společnosti Miroslav Smotlacha, suché počasí počátkem července způsobilo, že houby v poslední době téměř růst přestaly. "Netvrdím, že se nedá nic najít, lidé nám houby nosí neustále, ale je jich poměrně málo," konstatoval Smotlacha.
 

Narozdíl od předchozích let začala podle jeho slov letos houbařská sezóna velice brzy, letní houby rostly již na jaře. To však podle Smotlachy neznamená, že by letos houbařská sezóna také dříve skončila. "Hlavní sezóna bude i letos v září a říjnu, a v té době bude naše společnost také pořádat řadu výstav - v Praze bude například hned na začátku září. Věříme, že houby budou," dodal Smotlacha.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist