https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-jablonecku-a-liberecku-zpusobila-voda-milionove-skody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Jablonecku a Liberecku způsobila voda milionové škody

23.7.2001 17:28 | LIBEREC/JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
Škody přesahující tři miliony korun odhaduje vedení jabloneckého podniku Povodí Labe v souvislosti s víkendovým zvýšením hladiny řek na Jablonecku a Liberecku. Ředitel závodu Jaroslav Jaroušek potvrdil, že Povodí Labe provedlo dnes sumarizaci škod fyzicky a v úterý začne s jejich přepočtem na korunové vyjádření.
 

Z pohledu odborníků Povodí Labe budou škody vyčíslovány zejména kvůli štěrkopískovým nánosům, vývratům stromů a podemletým břehům. Škody tohoto druhu byly zaznamenány zejména v Jablonci nad Jizerou na Semilsku a v Železném Brodu na Jablonecku. Tam voda Jizery dosáhla v sobotu výše 360 centimetrů. Povodňová vlna zaplavila mimo jiné i velký bagr, který majitel nechal stát u břehu.

Na Liberecku byla nejvíce vodním živlem poničen nově vybudovaný kanál na řece Smědé v obci Černousy ve Frýdlantském výběžku. Voda zalila také louky podél řeky a zatopila několik sklepů.

Zástupci pojišťoven očekávají, že hlášení o škodách způsobených na soukromém majetku občanů začnou přicházet v nejbližších dnech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist