https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-jihovychode-francie-padaly-kroupy-o-velikosti-tenisovych-micku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na jihovýchodě Francie padaly kroupy o velikosti tenisových míčků

22.6.2022 00:41 (ČTK)
Iliustrační foto
Iliustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Jihovýchod Francie zasáhly v pondělí pozdě večer a v noci na úterý silné bouřky s krupobitím, na některých místech padaly kroupy až o velikosti tenisových míčků, uvedla meteorologická služba Météo France. Vedení departementu Gironde sdělilo, že kroupy ničily střechy i auta, hasiči v regionu museli vyjet k více než 900 zásahům. Kusy ledu citelně poškodily úrodu na polích, velké ztráty hlásí i vinaři, uvedl server France Info.
 

Kroupy nejvíce zasáhly oblast západně od Bordeaux a region Médoc, který je proslulý i pěstováním vína. Například vinařská obec Saint-Seurin de Cadourne hlásí, že kvůli intenzivní bouři přijde o 40 až 80 procent hroznů.

Lidé umístili mnoho záběrů krupobití na sociální sítě, na mnoha z nich jsou vidět i rozbitá skla zaparkovaných aut nebo zničené zahrady. Météo France uvedla, že kroupy měly průměr až sedm centimetrů, tedy zhruba jako tenisový míček. K tomu se přidal silný vítr o rychlosti až 113 kilometrů v hodině.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist