https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-jihu-cech-pripravuji-novou-strategii-pece-o-sumavu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na jihu Čech připravují novou strategii péče o Šumavu

3.11.2001 10:54 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Přepracování a stanovení nového mechanismu schvalování Plánu péče o Národní park Šumava (NPŠ) budou hlavními úkoly, jimiž se bude zabývat nově vytvořená pracovní skupina v rámci Jihočeského krajského úřadu. Podle mluvčí úřadu Márie Ptáčkové se budou členové skupiny zabývat také hospodařením a správou NPŠ.
 

"Skupina jihočeských zastupitelů bude také připravovat návrh legislativního řešení, které by obcím i občanům zaručilo kompenzace za omezení vyplývající z budoucího zákona o NPŠ," dodala mluvčí. V zájmu hledání dobrých řešení jak pro ochranu přírody, tak pro rozvoj obcí na Šumavě, bude nutné úzce spolupracovat s partnery z Plzeňského kraje. Jihočeské zastupitelstvo proto vyzvalo Zastupitelstvo Plzeňského kraje ke koordinaci veškerých aktivit orgánů krajů ve věci Šumavy. Zároveň vyzvalo Správu NPŠ, aby zahájila práce na přepracování Plánu péče ve spolupráci s kraji a obcemi.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist