https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-liberecku-vratil-stat-restituentum-temer-20-tisic-hektaru-pudy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Liberecku vrátil stát restituentům téměř 20 tisíc hektarů půdy

18.7.2001 16:34 | LIBEREC (ČIA)
Do vlastnictví restituentů vrátil stát na Liberecku za uplynulých 10 let celkem 19,7 tisíce hektarů půdy. Potvrdil to vedoucí Okresního pozemkového úřadu v Liberci Jan Soukup.
 

Za tuto dobu řešil podle něj úřad 5162 restitučních případů týkajících se zemědělského nebo lesního majetku. "Úspěšně z nich jsme ukončili 5001 případů. Tři restituce řešil Ústavní soud a dvěma se musel zabývat Nejvyšší soud," řekl Soukup. Jak dodal, kromě toho řešil liberecký pozemkový úřad 6995 správních rozhodnutí a 289 odvolání.

V současné době se úřad podle Soukupa zabývá třemi případy vrácení židovského majetku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist