https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-liberecku-vznika-nova-skladka-prumyslovych-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Liberecku vzniká nová skládka průmyslových odpadů

31.10.2000 13:25 | CHOTYNĚ (ČIA)
Kolaudace moderní skládky pro ukládání průmyslových a nespalitelných odpadů dnes začala u obce Chotyně v okrese Liberec. Kapacita nové skládky je 360 tisíc metrů kubických a budou na ní ukládány upravené průmyslové odpady, struska a podobně. Životnost skládky je stanovena na patnáct let. Uvedl to pro ČIA Jiří Vykuka ze sdružení Chopiko, které bude skládku provozovat.
 

Moderní skládka u Chotyně je na dně vybavena kontrolními zařízením s elektronickými čidly. Ta mají signalizovat protržení fólie, únik odpadu a zabránit tak ohrožení životního prostředí. Skládka u Chotyně má být po kolaudaci zprovozněna v polovině listopadu 2000.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist