https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-litomericku-vznikl-prirodni-park-dolni-poohri
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Litoměřicku vznikl přírodní park Dolní Poohří

10.1.2001 11:05 | LITOMĚŘICE (ČIA)
Nový přírodní park s názvem Dolní Poohří vznikl počátkem tohoto roku vyhláškou Okresního úřadu (OÚ) v Litoměřicích . Jak pro ČIA uvedla Eliška Košnerová z referátu životního prostředí OÚ, park se nachází na katastru dvaceti obcí Litoměřicka a má výměru necelých 40 kilometrů čtverečních.
 

Přírodní park zahrnuje území, ve kterém v jeho centrální části vytváří řeka Ohře volné přírodní meandry. Jsou zde kvalitní lužní lesy se zachovalými zbytky původní vegetace. Na území parku Dolní Poohří žijí desítky druhů ohrožených a chráněných rostlin a živočichů. Podle Košnerové představuje vyhlášení přírodního parku nižší formu ochrany přírodně vzácných lokalit, ve kterých se počítá hlavně s rozvojem rekreačně turistických aktivit.

Do budoucna se počítá s vytvořením správy nového přírodního parku, jehož přirozeným správním centrem by mělo být městečko Budyně nad Ohří.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist