https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-madagaskaru-zachranili-pres-10-000-kriticky-ohrozenych-zelv
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Madagaskaru zachránili přes 10.000 kriticky ohrožených želv

4.5.2018 02:20 (ČTK)
Více než 10.000 kriticky ohrožených želv paprsčitých (na obrázku) zabavila z rukou pašeráků policie na Madagaskaru. Překupníci vzácné živočichy, které pravděpodobně nelegálně převáželi z Asie, drželi bez přístupu k vodě či potravě.
Více než 10.000 kriticky ohrožených želv paprsčitých (na obrázku) zabavila z rukou pašeráků policie na Madagaskaru. Překupníci vzácné živočichy, které pravděpodobně nelegálně převáželi z Asie, drželi bez přístupu k vodě či potravě.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Breaking News Today / / youtube.com
Více než 10.000 kriticky ohrožených želv paprsčitých zabavila z rukou pašeráků policie na Madagaskaru. Překupníci vzácné živočichy, které pravděpodobně nelegálně převáželi z Asie, drželi bez přístupu k vodě či potravě, uvedla agentura AP. O želvy nyní pečuje mezinárodní tým ochránců přírody.
 

Želvy paprsčité dříve žily podél silnic, v trnitých buších na jihu a jihozápadě Madagaskaru. Kvůli pytlákům a ničení přirozeného prostředí se však dostaly na seznam ohrožených druhů.

Pašeráci podle Mezinárodního svazu ochrany přírody sbírají želvy v Asii, odkud je převážejí do dalších zemí. Na Madagaskaru někteří lidé považují želvy paprsčité za kulinářskou pochoutku.

Ochránci přírody uvedli, že o život kvůli dehydrataci nebo nemoci přišly stovky želv, které policie v polovině dubna našla v domě ve městě Toliara na jihozápadě Madagaskaru. Na péči o přeživší zvířata se podílí mezinárodní tým ochránců přírody a veterinářů, mimo jiné i ze zoologických zahrad v Dallasu v americkém státě Texas nebo v Oklahomě.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist