https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-navstevniky-decinske-zoo-se-zrejme-nejvic-tesil-medved-bruno
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na návštěvníky děčínské zoo se zřejmě nejvíc těšil medvěd Bruno

30.5.2021 01:05 | DĚČÍN (ČTK)
Foto | Alena Houšková/Zoo Děčín / Wikimedia Commons
Otevření vnitřních expozic zoologických zahrad umožnilo další uvolnění vládních opatření proti epidemii, dál platí omezení, podle nějž musí být na každého návštěvníka 15 metrů čtverečních. Pavilon ptactva v zoologické zahradě Děčín zůstává zatím zavřený, hnízdí tam totiž vzácní opeřenci.
 

Na návštěvníky se zřejmě nejvíc těšil medvěd Bruno, který v době, kdy byla zahrada zavřená, nesl velmi špatně ztrátu svých diváků, kteří sledovali jeho kousky. "Pozornost návštěvníků mu chyběla, my jsme se mu snažili vynahradit to, že tu ti lidé nebyli," řekla mluvčí Alena Houšková. "Teď s příchodem návštěvníků je na něm vidět, že ožil, stoupá si na zadní, tleská, mává, koupe se v bazéně. Už je to ten správný Bruno, jak ho všichni znají," dodala mluvčí.

Pavilon ptáků zůstane zatím zavřený. Jednak by zoo podle Houškové nebyla schopna ohlídat kapacitu a jednak tam aktuálně hnízdí rajka královská a turako fialový. Návštěvníci ale mohou zavítat do expozice Rajské ostrovy, která se nachází nedaleko zoo. Pokud si koupí lístek do areálu, mají v ceně i prohlídku akvárií a terárií, jež v expozici jsou. Podle Houškové je však návštěvnost Rajských ostrovů zatím slabší, lidem zřejmě vadí, že musí mít zakryté dýchací cesty.

Lákadlem je podle mluvčí i komplex tří nových expozic zvířat z chladných krajů. "Najdou tam druhy, jako je rosomák sibiřský, kozorožec dagestánský nebo výr virginský," řekla Houšková a dodala, že se již brzy do zoo vrátí i vlci, jejichž pavilon se teď opravuje.

Aktuálně může podle mluvčí zoo najednou navštívit 1000 lidí, což by mělo napomoci tomu, aby lidé nemuseli před branami instituce čekat, než zoo jiní návštěvníci opustí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist