https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-nemak-bude-plzen-cekat-nejpozdeji-do-rijna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Nemak bude Plzeň čekat nejpozději do října

16.6.2001 11:25 | PLZEŇ (ČIA)
Nejpozději do začátku října bude město Plzeň čekat na rozhodnutí mexické společnosti Nemak, zda se rozhodne investovat v místní průmyslové zóně na Borských polích. Potom začne jednat s dalšími zájemci o dosud blokované pozemky. Uvedl to plzeňský primátor Jiří Šneberger v reakci na informace, že mexická společnost jedná o možnosti výstavby továrny na výrobu hliníkových hlav a bloků motorů za šest miliard korun v průmyslové zóně u Nelahozevsi na Mělnicku.
 

"Nemůžeme jinak, než čekat, zda Nemak obnoví proces posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Déle než do 4. října čekat nemůžeme. Pak požádáme zastupitele města o revokaci usnesení, kterým jsou pozemky pro firmu blokovány," uvedl Šneberger v pátek 15. června. Současně vyslovil přání, aby jednání některého z dalších českých zájemců o výstavbu závodu bylo úspěšné. "Bylo by škoda, aby České republika o takovou investici přišla," řekl primátor.

Nemak v Plzni zastavil proces posouzení stavby na životní prostředí EIA těsně před veřejným projednáním na základě protestů veřejnosti, která se obávala znečistění ovzduší. Od města od té doby marně požaduje garance, že protesty nebudou dále výstavbu bránit.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist