https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-obnovu-vozoveho-parku-uvolnilo-brno-213-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na obnovu vozového parku uvolnilo Brno 213 milionů korun

14.12.2001 09:22 | BRNO (ČIA)
Částku 213,1 milionu korun účelové dotace dostane v roce 2002 z městského rozpočtu Dopravní podnik města Brna (DP). Peníze jsou určeny na obnovu vozového parku MHD. DP hodlá zakoupit především pět tramvají ze Škody Plzeň, dále čtyři trolejbusy ze Škody Ostrov nad Ohří a deset jednotlivých autobusů z Karosy Vysoké Mýto. DP chce rovněž rekonstruovat pět autobusů a čtyři trolejbusy. Informoval o tom generální ředitel DP Bedřich Prokeš.
 

Prokeš poznamenal, že ve výběrovém řízení na 15 tramvají, vždy po pěti ve třech letech za sebou v hodnotě asi 33 milionů korun za jednu tramvaj, se mezi dvěma účastníky DP přiklonil k nabídce plzeňského producenta. Neúspěšná firma Inecon však výsledek výběru napadla.

Podle Prokeše jezdí v Ostravě, Olomouci a Plzni 27 obdobných tramvají, které vybral DP. O výsledku řádně dokumentovaného výběru kromě jiného rozhodlo, že prototyp tramvaje firmy Inecon měl být předveden teprve koncem května 2002. V tom smyslu neúspěšnému uchazeči DP odpověděl. Inecon odpověď buď přijme nebo se v této záležitosti obrátí na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist