https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-odstraneni-povodnovych-skod-v-zoo-da-praha-33-milionu-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na odstranění povodňových škod v zoo dá Praha 33 milionů Kč

14.10.2003 18:16 | PRAHA (ČIA)
Navýšení městského rozpočtu o 33 milionů korun, které budou použity k odstranění zbývajících povodňových škod na majetku pražské zoologické zahrady, dnes schválili pražští radní. "Doufáme, že se nám podaří naplnit programové prohlášení a odstraníme následky povodní i v zoo do konce roku," uvedl na tiskové konferenci radní Miloš Gregar.
 

Finance budou konkrétně využity na opravy chovatelského zázemí pro chov ptáků a savců a rekonstrukci rybníku pro vodní ptáky. Dále chce zahrada investovat do aktualizace projektu Laguna, což jsou otevřené výběhy jeřábů s lehkým oplocením. Počítá se s dokončením rekonstrukce pavilonu kočkovitých šelem a povodní zcela zničeného nového dětského areálu.

Loňské povodně způsobily pražské zoologické zahradě, jejímž zřizovatelem je hlavní město Praha, škody za zhruba 230 milionů korun. Magistrátní dotace určené k odstranění škod činily v loňském roce více než 51 milionů korun. Pražská zoo získala také 45 milionů korun z pojistného plnění.

Povodně v srpnu 2002 zasáhly pražskou zoologickou zahradu bolestně. Všimněte si hranice, kam až velká voda sahala. Na snímku - vchod do pavilonu slonů.
Foto: Jan Šatoplet/EkoList


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist