https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-ostravskem-transportu-se-bude-mluvit-predevsim-o-d47
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na ostravském Transportu se bude mluvit především o D47

20.11.2000 14:25 | OSTRAVA (ČIA)
Již více než 250 odborníků ze střední a východní Evropy potvrdilo účast na čtvrtém ročníku mezinárodní konference Transport 2000, která proběhne 21. a 22. listopadu v ostravském hotelu Atom. Konferenci pořádá Sdružení pro obnovu a rozvoj severní Moravy a Slezska, záštitu nad letošním ročníkem konference převzala Evropská komise v Bruselu, ministr dopravy a spojů Jaromír Schling a primátor města Ostravy Evžen Tošenovský.
 

Jedním z hlavních témat konference je podle pořadatelů nutnost urychlené dostavby šestého transevropského multimodálního tranzitního koridoru od polského města Gdaňsk přes Ostravu až po Vídeň. Na území České republiky to znamená dostavět dálnici D47 a modernizovat druhý železniční koridor, což by v konečném důsledku pomohlo ostravskému regionu, zejména v souvislosti se zájmem potencionálních investorů.

Další témata konference jsou věnována koordinaci a optimalizaci silniční, železniční, letecké a říční přepravy v severomoravském regionu, zejména v návaznosti na mezinárodní spojení.

Na semináři vystoupí mimo jiné ministr dopravy a spojů Jaromír Schling, ministr dopravy a mořského hospodářství Polské republiky Jerzy Widzyk, velvyslanec Evropské komise v Praze Ramiro Cibrián a generální ředitel Mezinárodní federace cest v Ženevě Wim Westerhuis.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist