https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-prazskem-vystavisti-maji-byt-delfini
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na pražském Výstavišti mají být delfíni

30.10.2003 08:21 | PRAHA (ČIA)
V areálu holešovického Výstaviště by mělo být delfinárium. Slibuje to alespoň společnost Incheba, která Výstaviště provozuje. "Pro umístění delfinária a upoutaného balonu, které by tu chtěli postavit jiní investoři, hledáme vhodná místa," řekl dnešní Mladé frontě Dnes ředitel výstaviště Jaroslav Čepek.
 

Zdá se však, že myšlenka podmořského ráje zatím žije jen v představách některých lidí, protože o podrobnostech, jako je cena a doba výstavby, se představitelé Incheby nechtějí bavit. Petru Hulinskému, náměstkovi primátora, který má Výstaviště na starosti, by se delfinárium líbilo.

Ne všichni jsou však se změnami, které plánuje provozovatel Výstaviště, spokojeni. Současné snahy Incheby Praha vybudovat v areálu holešovického Výstaviště delfinárium i nový plavecký bazén považují někteří opoziční zastupitelé za krycí manévry. Již dnes totiž bude zastupitelstvo projednávat šedesátiletý pronájem Výstaviště právě Inchebě, který považují především Evropští demokraté za nevýhodný.

Město bude namísto původních padesáti milionů v průměru dostávat pouze deset milionů. Incheba se na oplátku zavázala investovat v Holešovicích jednu miliardu korun do nových staveb. Myšlenka obřího podmořského akvária není nová. Asi před rokem chtěla australská společnost přestavět podzemí Stalinova pomníku na Letné a předvádět v něm žraloky. To však tehdy zamítli magistrátní úředníci.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist