https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-prerovsku-zacala-vystavba-obchvatu-belotina
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Přerovsku začala výstavba obchvatu Bělotína

12.5.2004 16:49 | BĚLOTÍN/PRAHA (ČIA)
Poklepem základního kamene začala dnes nedaleko Bělotína na Přerovsku výstavba 3,3 kilometru dlouhého obchvatu této obce. Doba realizace projektu za 1,05 miliardy korun bude 38 měsíců. Jak ČIA řekla mluvčí ministerstva dopravy Ludmila Roubcová je komunikace součástí evropského dopravního koridoru a vztahuje se na ní částečné financování z fondů Evropské unie.
 

Podle Roubcové již Řídicí výbor Evropské komise pro program ISPA schválil finanční podporu z tohoto programu pro tento projekt. Pomoc bude činit 60 procent z celkových nákladů. "Přínosem realizace stavby obchvatu bude zejména podstatné zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy v daném úseku," dodala mluvčí.

Obchvat Bělotína leží na spojnici mezi Olomoucí a Ostravou. Podle původních plánů měla být komunikace R 48 dokončena do roku 2006. Tyto plány ale v poslední době zhatil nedostatek peněz ve státním rozpočtu a plán ministerstva dopravy zařadit výstavbu úseků rychlostní komunikace R 48 z Tošanovic do Žukova a z Českého Těšína do Žukova mezi projekty financované z Evropské unie. To by podle odborníků mohlo zahájení výstavby odložit až o rok.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist