https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-revitalizaci-dulnich-oblasti-na-sokolovsku-chybeji-penize
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na revitalizaci důlních oblastí na Sokolovsku chybějí peníze

11.1.2002 15:06 | SOKOLOV (ČIA)
Realizaci plánu obnovy oblastí poškozených důlní činností zřejmě zpomalí škrty ve státním rozpočtu. Vláda letos poskytne na revitalizaci důlních oblastí v severozápadních Čechách 63 miliony korun. Původní požadavek přitom představoval o půl miliardy více. Uvedl to předseda Hospodářské a sociální rady Sokolovska Rudolf Tomíček.
 

"Kterých projektů se škrty dotknou, budeme vědět po vyhodnocení loňských výsledků, potom budou stanoveny priority pro letošní rok," řekl Tomíček. Podle hospodářské rady navíc revitalizaci stále komplikuje nedořešená situace kolem starých důlních zátěží. Jejich zahlazování nyní hradí těžební společnosti. "To ale není možné, těžilo se zde v padesátých letech, stejně jako na začátku století. Vláda by proto měla najít prostředky pro zahlazení těchto následků," upřesnil Tomíček.

Podle dalšího z členů rady Josefa Štrudla by však bez ohledu na škrty měly v plánu globální revitalizace i nadále zůstat některé stávající priority jako je výstavba rychlostní silnice Cheb - Karlovy Vary nebo severní obchvat Sokolova.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist