https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-rychnovsku-zacala-letecka-vakcinace-proti-vztekline
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Rychnovsku začala letecká vakcinace proti vzteklině

2.10.2001 13:53 | RYCHNOV NAD KNĚŽNOU (ČIA)
Letecká vakcinace proti vzteklině začala dnes v okresech Rychnov nad Kněžnou, Svitavy a Ústí nad Orlicí. Vakcinace, která je letos již druhou v pořadí, potrvá v závislosti na počasí nejméně do konce tohoto týdne.
 

Jak uvedl Václav Pavel z Okresní veterinární správy Rychnov nad Kněžnou, při vakcinaci bude shozeno celkem 77 600 návnad. Vlastní shoz se uskutečňuje nad poli a lesy, ne však nad městy, obcemi a vodními plochami. "Upozorňuji, že by se lidé těchto kapslí s tekutinou neměli dotýkat. Pokud by došlo k jejímu styku s očima, musí postižení vyhledat pomoc lékaře," dodal ředitel Okresní veterinární správy Rychnov nad Kněžnou Josef Jansa.

V okrese Rychnov nad Kněžnou se vzteklina objevila loni v červenci po šesti letech. Nakaženo bylo bezmála 90 zvířat.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist