https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-severu-cech-skoncil-program-obnovy-lesa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na severu Čech skončil program obnovy lesa

2.6.2002 11:45 | TEPLICE (ČIA)
Téměř 112 milionů korun vynaložily instituce na grantový program Fond obnovy lesa v Krušných, Jizerských a Lužických horách. Projekt byl částkou 83,7 milionu korun spolufinancován Evropskou unií z programu přeshraniční spolupráce Phare CBS. Pro ČIA to uvedl Vladislav Badalík z Agentury projektů obnovy lesa (APOL) Lesů České republiky se sídlem v Teplicích.
 

Zvláště oblast severních a zčásti západních Čech byla v uplynulých desetiletích silně poškozována imisemi z tepelných elektráren v České republice, v Německu i Polsku. Nejvíce byly podle Badalíka imisemi zasaženy Krušné hory. Zde bylo v rámci velkého projektu Phare na regeneraci lesů a zejména výsadbu mladých buků vynaloženo bezmála 2,9 milionu eur.

Obnova lesů v Jizerských horách si vyžádala náklady ve výši téměř 2,8 milionu eur a v Lužických horách bylo proinvestováno 637 tisíc eur. Administrace jednotlivých projektů probíhala prostřednictvím APOL v Teplicích. Příjemci evropských i domácích dotací byli vedle subjektů spravujících lesy v majetku státu také města, obce a neziskové organizace.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist