https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-slovensko-se-pojede-vlakem-lepe
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na Slovensko se pojede vlakem lépe

29.10.2001 15:40 | BRNO (ČIA)
Přibližně za deset let se výrazně zkrátí železniční spojení Prahy s Bratislavou. Generální ředitelé Českých drah Dalibor Zelený a Železnic Slovenské republiky Andrej Egyed totiž v sobotu 28. října podepsali memorandum o modernizaci železniční tratě mezi Českou republikou a Slovenskem. Podle původních plánů má být modernizace traťových úseků zejména na Slovensku dokončena v roce 2006, do roku 2012 by měly být zmodernizovány i velké železniční stanice.
 

Po této modernizaci se zvýší traťová rychlost pro osobní dopravu na 160 kilometrů za hodinu a pro nákladní dopravu na 120 kilometrů za hodinu. ČD jsou, pokud jde o rekonstrukci tratí v úseku mezi Prahou a Bratislavou, podstatně lépe než jejich slovenští kolegové. Trasa z Prahy přes Českou Třebovou do Břeclavi je totiž součástí I. mezinárodního tranzitního koridoru a dokončení její modernizace se očekává v roce 2002. Dokončení rekonstrukce navazujícího úseku Břeclav - Lanžhot - státní hranice se pak plánuje na rok 2004.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist