https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-stavbu-dalnice-d11-bylo-vydano-uzemni-rozhodnuti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na stavbu dálnice D11 bylo vydáno územní rozhodnutí

29.5.2001 13:06 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČIA)
Územní rozhodnutí pro výstavbu úseku dálnice D11 z Chlumce nad Cidlinou do Hradce Králové vydal v pondělí 28. května královéhradecký magistrát. ČIA to potvrdil primátor Hradce Králové Oldřich Vlasák s tím, že začíná běžet lhůta pro podání odvolání. "Jestliže toto rozhodnutí nabude právní moci, může dojít k vykupování pozemků a veškeré připomínky budou zapracovány do projektové dokumentace pro stavební povolení," řekl ČIA Vlasák.
 

O nutnosti dostavby dálnice D11 z Poděbrad do Hradce Králové diskutoval v pondělí primátor i s ministrem práce a sociálních věcí Vladimírem Špidlou. "Pan ministr si plně uvědomuje, že dálnice je pro kraj a pro NUTS2 stěžejní záležitostí. Nyní je to pouze otázkou získání finančních prostředků a napojení fondu dopravní infrastruktury," komentoval jednání s ministrem Vlasák. Dostavba dálnice je podle primátora prioritou i pro ministra Špidlu. "Týká se to i zaměstnanosti, jakmile budeme mít dopravu, dojde k přílivu investorů a snížení nezaměstnanosti," dodal Vlasák.

Stavba první části úseku dálnice D11 z Poděbrad do Chlumce nad Cidlinou by mohla začít už závěrem letošního roku. Do konce letošního roku nebo do jara 2002 by mohlo být zároveň vydáno stavební povolení na druhý úsek dálnice z Chlumce nad Cidlinou do Hradce Králové.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist